Hoger in Google door de SEO op je website in te vullen

Deze handleiding is geschreven voor de plugin Yoast SEO. Er zijn meerdere plugins die je website beter vindbaar maken, maar ik beperk me tot Yoast omdat deze al jaren goed werkt.

SEO staat voor Search Enginge Optimalisation, oftewel zoekmachine-optimalisatie.

SEO invoeren in je website

De SEO invoeren gaat per pagina/bericht. Ga naar de pagina/het bericht waarbij je de SEO wilt toepassen. Scrol naar onderen, hier vind je het volgende kader:

yoast-seo-invullen2

Het Snippet voorbeeld geeft aan hoe deze pagina in Google binnen de zoekresultaten vertoont wordt. Deze omschrijving kan er voor zorgen dat mensen wel of juist niet doorklikken naar je website. Voor je vindbaarheid maakt het niet uit, maar wel voor het aantal mensen dat vanuit Google doorklikt naar jouw website. Wil je deze omschrijving veranderen klik dan op snippet bewerken.

Bij focus keyword kan je de belangrijkste zoekterm voor deze pagina invoeren. Dit is de term of combinatie van woorden waarmee je in Google gevonden wilt worden voor deze specifieke pagina. Hiervoor is het van belang dat je weet op welke termen jouw doelgroep zoekt.
Vul de focus keyword in en sla de pagina op. Hierna wordt er gekeken of deze term voldoende is verwerkt in de pagina (teksten, kopjes, enz). Deze resultaten worden getoond onder analysis.

Tip: Het is niet slim om je focus zoekterm overdreven vaak terug te laten komen in je tekst. Google ziet dit als overoptimalisatie, waardoor je juist lager of helemaal niet meer vertoond wordt in Google.

Het kan voorkomen dat er pagina’s zijn waarop je niet gevonden hoeft te worden, bijvoorbeeld algemene voorwaarden, voor deze pagina’s hoef je dit blok uiteraard niet in te vullen.