Nieuwe pagina/ nieuw bericht toevoegen

Pagina’s en berichten werken in hoofdlijnen hetzelfde. Ik zal eerst het plaatsen van een pagina uitleggen en hierna de extra opties van berichten toelichten.

Nieuwe pagina toevoegen in WordPress

nieuwe-pagina-wpGa naar pagina’s -> nieuwe pagina. Je komt nu in de editor.

Bovenaan voer je de titel van je pagina. Hieronder staat de permalink, dit is de URL van die pagina. Deze maakt WordPress automatisch aan. Deze kan je zo laten tenzij die erg lang wordt.

Hierna volgt een blok met de editor voor de inhoud van de pagina. De uitleg hiervan staat beschreven bij de inhoud van een pagina wijzigen.
Ook kan je media (afbeeldingen, documenten) toevoegen.

pagina-publiceren-wpKies als je klaar bent rechts boven voor publiceren. Je pagina staat hierna op internet, je kan deze later nog wijzigen.
Het kan zijn dat je de pagina hierna nog aan het menu moet toevoegen.

Als je niet in een keer klaar bent met je pagina dan kan je deze opslaan als concept om er later mee verder te gaan. De pagina verschijnt dan nog niet op je website.

Mocht je klaar zijn maar je pagina pas later willen publiceren klik dan op bewerken achter onmiddellijk publiceren en stel het moment in waarop de pagina online mag komen.

Nieuw bericht toevoegen in WordPress

Ga naar berichten -> nieuw bericht. Hierna werkt het grotendeels hetzelfde als het toevoegen van een nieuwe pagina (zie hierboven).

Overige opties bij berichten

In de rechterbalk vind je het onderdeel categorieën. Hiermee kan je berichten ordenen, deze website heeft bijvoorbeeld een categorie handleidingen en een categorie portfolio. Vink de categorieën aan die van toepassing zijn op je bericht (dit kunnen er meerdere zijn). Ook kan je hier nieuwe categorieën aanmaken.

Nog verder naar onderen in de rechterbalk staat het blok uitgelichte afbeelding. Deze afbeelding verschijnt afhankelijk van het gebruikte template bij het overzicht van de berichten, bovenaan in de website of in het bericht zelf.